Blog

Srí Lanka bylo moje jedno velké poprvé

Srí Lanka bylo moje jedno velké poprvé. Poprvé jsem byla někde v zahraničí na takhle dlouho, poprvé jsem byla úplně sama a byla to také moje první asijská destinace. Ale proč zrovna Srí Lanka a proč tak moc chci zpátky?

Cestovat někam sama nebyl můj prvotní plán, prvotním plánem bylo letět s někým a naučit se surfovat. Ale v roce 2022 se stalo pár zásadních věcí, které mě však od učení se nového skillu nezastaví.  Věděla jsem, že se potřebuju časově vejít do zkouškového mezi semestry na vejšce, že chci do exotiky a že chci oceán, surf, jógu a že chci letět se surftripem. Takže nakonec moje volba byla Srí Lanka a nemohla jsem se rozhodnout líp. V listopadu jsem si koupila zpáteční letenku a rodičům řekla, že v lednu odlétám a bylo hotovo. Už bylo v plánu jenom zvládnout zkoušky a pořádně se těšit.

(Pokračování textu…)

Read more

Kam se díváš, tam jedeš!

Letos to je po třetí, co jsem vyrazil se Surf-tripem k oceánu a uvědomil si, že jsem nenapsal žádné shrnutí/hodnocení, které by třeba mohlo alespoň trochu pomoct lidem, kteří přemýšlí jako já tenkrát, zda jet či nejet.

Otázkou je, jak to teď pojmout. Možná to bude spíše osobní deník než soupis zážitků, kterých je mimochodem spousta!

(Pokračování textu…)

Read more
SURFING ZA ZVUKŮ ROLNIČEK

SURFING ZA ZVUKŮ ROLNIČEK

Když si po skončení škol nebo za prvně vydělané peníze začnete plnit sen o surfování, máte hlavu plnou nádherných západů slunce, bílých pláží s palmami, sluncem vyšisovaných vlasů, ve vzduchu cítíte napětí a vůni dálek. V noci se vám zdá o průzračně modré vodě, vypálených bikinách, o vyrýsovaných tělech, o letenkách na Bali a jeskyni ve skále, z které za ranního rozbřesku pádlujete na jednu z nejlepších vln světa.

A pak je vám o pár významných let víc, surfing už je nedílnou (a výše popsaným představám velmi vzdálenou) součástí vašeho každodenního či prázdninového života. A vypadá to následovně.

SURFING ZA ZVUKŮ ROLNIČEK

VÍCE NA:
A PEACE OF MY LIFE

Read more

Zpátky u oceánu – Zase jako doma, blog z Leonu od Žáni

Zpátky u oceánu – Zase jako doma

Po skvělém Hossegoru a Langre jsem se rozhodla pro změnu. Těšila jsem se na nové místo – LEON, a přišlo to. Brzy ráno jsme se zalepenýma očima vystoupily v Bordeaux z letadla. Během čekání na kufry jsme se snažily podle “Vans a čepice” poznat, kdo s námi jede také na Surf-trip. S Barčou jsme se sešly jen dvě z “Otikova harému”. Nastal čas si najít nové kámoše:)

(Pokračování textu…)

Read more

Dos mojitos, por favor! Surf ve Španělsku

Tentokrát nám parádní report ze Španělska poslala Šárka Masárová, která kromě surfování stihla i Jägerparty, tradiční letní fiestu, party na lodi a několik mojit v Latas. My moc děkujeme a jdeme také na jedno!

Hola amigos!

Po super zkušenosti z mého prvního Surf-tripu v Hossegoru v létě 2021, jsem se rozhodla i letos vydat k oceánu, ale tentokrát na španělský venkov do Langre.

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Magdy silvestrovské předsevzetí? Surf kurz!

Mé silvestrovské předsevzetí na nadcházející rok? Odjet surfovat, vydat se na surfařský kurz. Touhu po dobrodružství ještě umocnila pandemie koronaviru, která na nějaký čas znemožnila cestování, takže jsem na nic nečekala a cestu, která mě unese na vlně zážitků zrealizovala.

Toužila jsem vyzkoušet něco nového, na chvíli uniknout od ruchu velkoměsta a vypnout, což se mi vyplnilo na 100 %.

Při volbě destinace jsem se rozhodovala mezi Portugalskem a Francií. Nakonec zvítězila Francie Hossegor, která se ukázala jako trefa do černého. (Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Sri Lanka – poslední odreagování před státnicemi

Zrovna sedíme v letadle směr Praha a rekapitulujeme posledních 14 dní. Surf-trip na Srí Lance jsme s přítelem plánovali jako poslední odreagování před učením na státnice a musím uznat, že to byla správná volba.

Nejsme příliš zkušení cestovatelé, a proto jsme se rozhodli celý pobyt strávit v Sea You House. Někdo by si mohl říct, že 14 dní na jednom místě by mohla být nuda, ale tohle se se Surf-tripem stát rozhodně nemůže.

 

Tagged
Read more

Srí Lanka – Ptáme se za vás

Ahoj v novém roce! Protože se nám množí dotazy ohledně Srí Lanky, požádali jsme naše srílanské reportéry, ŠpáťuSísu, o informace přímo z místa dění. A tak vznikl rozhovor s návštěvníky našeho Sea You Housu. Přeči si, jak cesta na Srí Lanku probíhala, co je překvapilo, jaká omezení je na ostrově čekala a hlavně… jestli už si sjeli svoji životní vlnu!

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Bonžůrek z Leonu od Filipa a Nicole

Leon 2021

Nikdo nemá rád sáhodlouhé popisy, které prozradí vše kouzelné. Proto se pokusíme to zkrátit a přejít rovnou k nejpodstatnějšímu.

Dechberoucí prostředí venkovské Francie u pobřeží oceánu předčí uspěchaný eurovíkend. Místní obyvatelé jsou překvapivě milí a ochotní s vámi třeba i hledat na pláži ztracené plavky. Vyráželi jsme bez očekávání kvůli strachu ze zklamání. No a při odjezdu nám dva týdny byly málo.

Tagged
Read more

Míša a její týden v Leonu

Surfování jsem chtěla zkusit od chvíle, když jsem poprvé viděla dokument The Endless Summer (1966), ale pořád jsem to odkládala na dobu „Až se to bude víc hodit“. Nečekaně tahle doba přišla letos v červenci. Týden dovolené přede mnou, ale žádný plán. A na Instagramu na mě vyskočila fotka s popiskem: „Kdy naposledy jste zkusili něco poprvé?“. Challenge accepted!

Do Francie jsem se dopravila letecky. Na letišti v Bordeaux už na nás čekal Bába, jak se později ukázalo, nejen skvělý řidič, ale i DJ a organizátor výletů. A frčeli jsme do Léonu na baráček, kde už na nás čekal zbytek crew a další účastníci campu.

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Začátek léta ve Španělsku očima Tomáše

Je ráno. Probouzím se. Podívám se z okna. Dnes vidím zcela jiný obraz, než na který jsem si poslední dobou zvykl. Kde to jsem? Kde je oceán a slunce, které se v něm každé ráno odráží? Jaký jsou dnes vůbec vlny? Nezapomněl jsem si včera nachystat surf a neoprén? Panikařím? Trochu. Znovu se rozhlédnu po místnosti a uvědomím si, že už jsem doma a tento sen pomalu skončil. Teď se musím pomalu vrátit do každodenní reality mého života. Chce se mi? Vůbec! Uvědomím-li si, jak úžasný byl poslední týden strávený na Surf Tripu ve Španělsku a že už skončil.

Celé toto dobrodružství začalo ve Vídni na letišti, kde jsem strávil noc z důvodu brzkého ranního letu do Španělska. Ihned po přistání v Santanderu mě vyzvedli kluci s dodávkou a odvezli do malé vesničky Langre, která se stala na příští týden mým domovem. A to doslova. Cestou z letiště jsem se dozvěděl spoustu historek z předchozích pobytů a pomalu jsem se začal stávat součástí této veliké rodiny.

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Lucia a její reset po lockdowne

Tagged
Read more

Lanzarote v květnu od Danči

Tagged
Read more

Jak pořídit tu nejlepší surfovou fotku (z pláže)?

Oslovili jsme dva legendární české surfaře Martina SlateraMácu Fenninga, aby s námi na Lanzarote připravili návod pro získání skvělé surfové fotografie. Po náročném dni vznikl následující přehled praktických tipů. Když se jimi budeš řídit, přivezeš si z letošního výletu k oceánu fotku, kterou ti bude závidět nejedna influencerka!

Výběr správné desky

Při výběru surfu je důležité zvolit správnou délku a šířku, ideálně tak, jako to udělali naši figuranti. Delší surf k delšímu, kratší ke kratšímu, širší k širšímu, užší k hubenějšímu. Nefoť se s úplně krátkým surfem, které si půjčíš od místních téměř profíků, a stejně tak nedoporučujeme přílišné pózování se začátečnickými deskami z Decatlonu.

Barva

Vyhýbej se příliš barevným surfům! Kamarádům v Čechách můžeš o svém surfování namluvit cokoliv, na pláži si ale lidé barevný surf dobře zapamatují a ve vodě tě díky němu vždy poznají. Těžko jim pak namluvíš, že ten surfař, co radikálně jezdil ty největší vlny, jsi vlastně ty. Pro tento případ je nejlepší zvolit černý neopren a bílé prkno. Jen tak se totiž můžete vydávat téměř za kohokoliv. Ano, zde se naši figuranti trochu sekli. Na druhé straně šli po focení domů a ne do vody.

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more
surf Sri Lanka

I CESTA JE CÍL

Přesně před rokem to bylo poprvé, co k nám Ondra zavítal na Srí Lanku, a také poprvé, kdy vyzkoušel surfování, které si zamiloval. V létě se pak objevil ve Francii a ve Španělsku, kde zorganizoval nezapomenutelný turnaj v petanqu.

Tyto dny je Ondra opět na Srí Lance a dává si už kruté vlny. Což nám připomnělo, že jsme zapomněli zveřejnit jeho příspěvek, který napsal nám web o jeho prvním kontaktu se surfováním už před více jak rokem. Zveřejňujeme jej právě dnes a Ondrovi za něj moc děkujeme!

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more
sri lanka blog

VÍM JISTĚ, ŽE SE NA SRÍ LANKU VRÁTÍM

Verča s námi poprvé vyrazila na Surf-trip na Srí Lanku. Moc jí děkujeme za sepsání krásného reportu a těšíme se, až se s ní zase potkáme na vlnách.

Září 2019, těsně po bonusech sedím v kanclu na Budějovické a říkám si, udělej něco pro sebe a leť. Bali, Srí lanka, nebo snad divoká Indie? Táhne tě to na místa, která jsou spojená s jógou, s oceánem… Srí-Lanka, to je to místo kam se vydám s batůžkem a sama a na tři týdny! Na drinku ve freeride baru mne nasměrují na Surf-trip a Otíka Olivu. Na konci ledna 2020 brzy ráno přilétám do Kolomba, miluji, když na mne dýchne klima tropů a místní chaos. Řidič mne odváží na jih do města Matara. Chvilku jsme SK Town s řidičem hledali, ale jsem tady!

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Moje vysněná jóga na Bali

Poprosili jsme Martinu Jaškovou, aby nám z těchto krásných dvanácti dní napsala krátký report. A tady si ho můžete přečíst.

Dlouho jsem pokukovala po cestování do Indonésie, nicméně jsem stále nemohla získat odvahu vyrazit. Byl to můj velký sen, na sociálních sítích jsem sledovala kamarády, známé i neznámé tváře a měla jsem pocit, že se jedná o něco nedosažitelného.

Pak jsem ale narazila na adresu Surf-trip.cz, kde nabízeli přesně to, co jsem si vysnila – Jóga na Bali!

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more
surf Maledivy

5 důvodů, proč jet surfovat na Maledivy!

1. Surfový ráj

Maledivy patří mezi TOP surfové destinace světa, a díky tomu, že se rozkládají na velkém množství ostrovů, nabízí nepřeberný výběr surfových spotů různých úrovní. Turismus a provoz ostatních lodí je na Centrálních atolech stále minimální, je tedy velká šance, že si na line-upu skvěle zajezdíte. Navíc zde platí staré pravidlo: Na Maledivách je i malá vlna velká a nádherná.

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Na Lanzarote na pohodku

Píšu tento příspěvek a sedím před bungalovem na Lanzarote a koukám, jak Terka s Matyášem uklízí. Už jsem tu měsíc a týden a na odlet to zatím nijak zvlášť nevypadá. No a jak jsem se tady vlastně ocitl a co mě tady tak zdrželo?

Long story short: prostě, když se v listopadu všichni chystali na Vánoce a konec roku s covidem a naše plány na Silvestra, narozky, party, sufin’n’chill výlet na Kanáry se postupně rozpouštěly, jak známým v různých zemích zavírali hranice a zdražovali letenky, rozhodli jsme se jít každý z partičky na vlastní pěst a buď se na Silvestra potkáme nebo ne.  A přesně v tohle období mi Julie, kterou jsem vlastně nikdy ani neviděl, doporučila Famara beach na Lanzarote. 

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Surf-trip.cz v roce 2021

Kdy vypíšeme termíny pobytů na jaro, léto a podzim 2021?

Milí surfaři, jogíni, cestovatelé, přátelé,

děkujeme za všechny vaše předběžné rezervace a dotazy na naši jarní, letní a podzimní sezónu roku 2021. V tuto chvíli věříme, že uskutečníme nejenom naše klasické pobyty v Dominikáně, na Bali, na Maledivách, ve Francii a ve Španělsku, ale také přidáme minimálně dvě nové destinace. Pracujeme na tom, abychom byli v červnu a v září v Hossegoru, v létě pak v Léonu a ve španělské Kantábrii. V plánu je Surf academy, jóga i Single fin!

(Pokračování textu…)

Read more

Jak jsme nejeli a jeli na Bali

Péťa Marešová patří již několik let ke stálicím našich kempů a českého surfování. Potkat jste ji mohli v nejedné destinaci a její poslední kroky směřovaly na surftrip na Bali, kde vzniknul i tento parádní report.

Se surftripem cestujeme už nějakou dobu. Od prvního dne na pěně na karibském Encuentru jsme udělali pár krůčků a u všech stál někdo z téhle fajn party. A protože se snadno spálím :-), letos jsme zamířili pod rovník do Canggu – jedné ze surfových Mekk na Bali. Zbývaly nám tři dny do odletu a na mě šlápla špatná karma. S rozříznutou rukou jsme jeli na šití s tím, že pár stehů na prkně nebude zas tak vadit. Na operačním sále, ale vzaly moje plány za své. Přeříznutá šlacha, šest týdnů sádra, rehabilitace a tři měsíce do plné zátěže. Obrázek pláží a rýžových políček se začal vytrácet. Jak se říká, že pravé kamarády poznáš až v nouzi, tak pod to bych se podepsala. Na rozdíl od aerolinek, co nás za rebooking nekřesťansky zkasírovaly, surftripáci nám vyšli maximálně vstříc a zařídili, co se dalo. A já bych jim za to strašně moc ráda poděkovala. Hlavně Marťe a Terce, protože fakt, že jsme nakonec přece jen odletěli, byl z velké části vaší zásluhou. Jste boží. Dík ❤

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Když na Bali tak se Surf-tripem!

Surfový pobyt už je za námi, ale díky krásnému shrnutí od nejlepší zpěvačky Terezky Kopáčkové můžeme aspoň takto zavzpomínat. Moc děkujeme a těšíme se příště na viděnou!

Přílet na Bali: První dojmy? Horko, všude květy, spousta usmívajících se lidí, surfy, surfaři – “Jo, to půjde!”

Na letišti nás čekal nejlepší řidič Gede, my jsme si ho přejmenovali na “Kdy” ptz. jsme si jeho jméno nemohli zapamatovat. Po čase už jsme mu říkali Gedík, protože vy všichni, co se tam chystáte, Gedik je král noste ho na rukou :))

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Vítejte na Sea You House

Sea you house na Srí Lance je v provozu a my konečně máme čas odpovědět na všechny vaše otázky. Děkujeme moc za váš zájem a podporu! Sea you there!

Po dlouhých měsících práce jsme na Srí Lance společnými silami a za obrovské podpory architekta Pepy Mrázka, designérského dua Zuzky a Jirky a díky nezištné pomoci celé řady z vás otevřeli Sea you house. Šéf projektu, manažer, zedník, zahradník, obkladač, cvičitel psů, opravář potrubí a surfový instruktor Otík Oliva v jedné osobě při té příležitosti odpovídá na pár nejčastějších otázek.

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Žádné kafe vás neprobere víc než wipe out

Člen vítězného teamu realityshow cool wave, romantik, surfař, kafíčkář a lovec dívčích srdcí Zbyňa nám sepsal, jak probíhal boat trip na Maledivách.

„Vítězný tým, kterému moc gratulujeme, vyhrává dvanáctidenní pobyt na Maledivách na surfové lodi!“ Takhle přesně jsem se začátkem března dozvěděl od Terky Olivové o své cestě na Maledivy. „Hmmm, to je až v říjnu, to je za dlouho, to se ještě stane věcí,“ říkal jsem si. Najednou jsem se ale vzbudil v neděli 7. října a zjistil, že za 4 hodiny mi letí letadlo! Pas, cestovní pojištění, krémy na opalování a co dál? Něco jsem naházel do kufru a dle hesla „Co nemám, to nepotřebuji“, se vydal za dobrodružstvím.

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Po roku som stertol známe tváre

Ondřej Hrnčiřík, chalan zo Slovenska, který vyrazil už na svou čtvrtou plavbu za vlnami po Maledivách nám sepsal své zážitky v krátkém reportu.

Začiatkom mája sme absolvovali skvelý výlet za spotmi na centrálnych atoloch Maldivov. Vzhľadom na moje predošle skúsenosti so Surf-tripom nešiel som so svojimi kamarátmi do neznáma. Po roku som stretol známe tváre ale aj nové.

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

5 důvodů, proč jet surfovat na Maledivy!

Přinášíme vám pět důvodů, proč s námi vyrazit na luxusní plavbu po Maledivách. Nejlépe hned v dubnu.

1. Surfový ráj

Maledivy patří mezi TOP surfové destinace světa, a díky tomu, že se rozkládají na velkém množství ostrovů, nabízí nepřeberný výběr surfových spotů různých úrovní. Turismus a provoz ostatních lodí je na Centrálních atolech stále minimální, je tedy velká šance, že si na line-upu skvěle zajezdíte. Navíc zde platí staré pravidlo: Na Maledivách je i malá vlna velká a nádherná.

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Sešla se opět skvělá parta lidí

Eva Hlaváčková byla jednou z účastnic posledního surfvého kempu na Lanzarote. Poté, co se aklimatizovala na život v republice bez oceánu, nám sepsala pár vzpomínek na ostrov výborného jídla a parádních vln.

Zima se neúprosně blíží, a než začne období dlouhých večerů a svařeného vína, je potřeba se ještě ohřát a hlavně… zasurfovat. Samozřejmě ideální by byla exotika, ale pro ty, kterým už nezbývá moc dovolené doporučuji Lanzarote, které je relativně blízko a nabízí skvělé podmínky pro začínající surfaře, což byl náš případ. Po 4,5hodinách letu jsme dorazili do cílové destinace. Okolí spíš připomínalo měsíční krajinu, pro ty, jejichž přáním je let na Měsíc tak je to skvělá volba, schválně… Kdo to může říct, že byl na měsíci, my už ano.

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Trocha poezie z Lanzarote

Surftrip na Lanzarote ve verších! Ano, tak nám shrnula pobyt romantická duše Milada, které tímto moc děkujeme a těšíme se na báseň z naší další destinace!

Už je to tu, přišel čas – na “surfík” to zkusit zas

– snad s partou milých surftripáků – v Lanzarote “take off” zmáknu.. ?

23 číslo – let Lanzarote – naše první heslo dne – seznámení zahrnuje – Lukáše, Honzu a – Honzu, Pavla, mne.

Po příletu na ostrůvek s Verčou ruce spojíme – ale to už s Víťou, Špáťou k bungalovům svištíme..

Zelenou dodávkou, jinak to nejde – s nákupem nacpeme, co do ní vejde.

Večerní “meeting”, program, smích, seznámení – přibývá Martin s další Verčou a – jsme kompletní!

Tatranský čaj a slivovice – nebezpečná to kombinace.

Havajský rum, pivo a střiky vinné – vlny, prosim Vás buďte mírné..

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Life is better when you surf na Lanzarote!

První surfový týden na Lanzarote je za námi. Děkujeme Evě za krásné shrnutí a těsíme se na brzkou shedanou u oceánu.

Pred dvoma rokmi som sa v rámci spontánnej chvíľky (po niekoľkých pohároch vína s kamarátkou O:-) rozhodla vycestovať na surfový camp na Bali. Vtedy som o surfovaní nevedela vôbec nič, ale predstava opáleného blonďavého Ausrálana, ktorý jazdí barrely, a vysvetľuje mi ako mám vyliezť na prkno bola dostatočnou motiváciou. Po dvoch týždňoch strávených vo vlnách som sa vracala domov s absolútnym nadšením pre tento úžasný šport. Následne som absolvovala ešte jeden surf-camp v Portugalsku a konečne, k téme, ďalší na Lanzarote.

(Pokračování textu…)

Tagged
Read more

Newsletter

   


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli