On the road – Představujeme Matěje

On the road – Představujeme Matěje

Tentokrát jsme vyzpovídali Matějě, zástupce surfařské školy Wildhouse, se kterou pořádáme pobyt pro pokročilé surfaře už květnu!

Jak si se dostal k surfingu a jak dlouho surfuješ? Pamatuješ si na bod, kdy sis řekl, že by tě lákalo učit na prkně i ostatní?

K surfingu jsem se dostal vlastně náhodou. Na snowboardu jsem byl zrovna na photoshootingu v Norsku a jeden den bylo tak hrozné počasí, že jsme se vydali do fjordu. Celkově myslím, že teď budu načínat sedmou sezonu. K učení mě vlastně dovedla paradoxně nouze, protože jsem chtěl u oceánu zůstat co nejdéle, ale neměl jsem prostředky. To, že mě bude bavit pak někomu představovat oceán a učit ho nejen základy byl příjemný přidaný bonus.

Kde sis dělali instruktorský kurz a po kolika letech surfování? Můžeš nám popsat,s čím si na kurz šel a co ti dal? Dá se říct, v čem ti kurz ISA otevřel dveře?

ISA kurz jsem si udělal po třetí sezoně. Byla to podmínka, se kterou jsem jel učit na Bali. Osobně to hodnotím hrozně pozitivně. Udělal jsem si k tomu ještě RLLS beach lifeguarda, což bylo hodně náročné, ale jsem rád, že vím co dělat, když něco nejde podle plánu. Samotný kurz mi dal super metodiku a dost mi to pomohlo přehodnotit, co je pro lidi ve vodě důležité.

Nemrzí tě někdy, že při perfektních vlnách jdeš zlepšovat dovednosti ostatních, na úkor těch svých? 🙂

Ta jedna část ve mě by si za to každou lekci nafackovala, ale na druhou stranu chci pro svoje svěřence vybírat ty nejlepší podmínky a vím, že když si to užijí oni, tak jsem odvedl svou práci dobře. A taky vím, že na podzim a v zimě budu mít dost času na svoje ježdění.  A když je to fakt dobrý, tak si občas po lekci rychle vezmu prkno a skočím si do vody udělat pár zatáček 😉

Související články
Pokročilí surfaři míří na Lanzarote!

Představujeme horkou novinku tohoto podzimu, dva týdenní surfové kurzy pro pokročilé jezdce. Chci progres Lanzarote je surfový trénink, který jsme připravili s naším kamarádem, profesionálním surfařem a koučem řady úspěšných jezdců (i neméně úspěšných instruktorů Surf-Tripu) Gustavem Barretem. Chceš lepší vlny, delší jízdy i radikálnější zatáčky ještě letos? Čti dál!

číst více
Magdy silvestrovské předsevzetí? Surf kurz!

Mé silvestrovské předsevzetí na nadcházející rok? Odjet surfovat, vydat se na surfařský kurz. Touhu po dobrodružství ještě umocnila pandemie koronaviru, která na nějaký čas znemožnila cestování, takže jsem na nic nečekala a cestu, která mě unese na vlně zážitků zrealizovala. Toužila jsem vyzkoušet něco nového, na chvíli uniknout od ruchu velkoměsta a vypnout, což se […]

číst více
Nakopni svůj progres, je tu surfování ve Španělsku!

Toto léto se na Surf-Tripu věnujeme skutečnému surfovému progresu! Pokud se mezi 20. a 30. červnem přihlásíš na klasické letní pobyty / ve Španělsku nebo dáš přednost zářijovým pobytům pro pokročilé, máme pro tebe dárek, který tvůj surfing posune o několik levelů, roků a surfařských kurzů dopředu! Protože není nic lepšího než se vidět na […]

číst více

Newsletter

   


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli