Magdy silvestrovské předsevzetí? Surf kurz!

Magdy silvestrovské předsevzetí? Surf kurz!

Mé silvestrovské předsevzetí na nadcházející rok? Odjet surfovat, vydat se na surfařský kurz. Touhu po dobrodružství ještě umocnila pandemie koronaviru, která na nějaký čas znemožnila cestování, takže jsem na nic nečekala a cestu, která mě unese na vlně zážitků zrealizovala.

Toužila jsem vyzkoušet něco nového, na chvíli uniknout od ruchu velkoměsta a vypnout, což se mi vyplnilo na 100 %.

Při volbě destinace jsem se rozhodovala mezi Portugalskem a Francií. Nakonec zvítězila Francie Hossegor, která se ukázala jako trefa do černého.

Cestu jsem si naplánovala na červenec. Od okamžiku, kdy jsem termín zabookovala, každý den jsem s napětím sledovala počasí. Ze začátku to nevypadalo vůbec dobře. 20 stupňů Celsia a dny plné deště nakonec vystřídaly teploty dosahující až ke čtyřicítkám, takže jsem změnila téměř celý obsah kufru a mohla vyrazit na cestu.

Jak už to tak bývá, den před odjezdem jsem nedočkavostí nedokázala zamhouřit ani oko, o to hůře se mi usínalo s vědomím, že ve čtyři ráno musím být na letišti. Nakonec celá cesta
s dvouhodinovým letem do Bordeaux utekla raz dva a na letišti ve Francii na nás už čekali Péťa se Špáťou. Ti nás naložili do svých dodávek a namířili jsme to směrem na Seignosse se zastávkou na malou snídani. Už během cesty nám Péťa udělil rady, třeba ohledně toho, jak se hned první den nespálit a jak se později ukázalo byly to opravdu rady nad zlato :). Kluci nás hned cestou vzali také na nákup do supermarketu. Cesty do supermarketu se opakovaly každé dva dny, což mi nesmírně vyhovovalo, protože nebylo třeba si dělat velké zásoby.

Po prvním nákupu nás kluci zavezli do velkého areálu, kde se nacházely naše bungalovy. Po příjezdu jsme byli rozděleni do bungalovů, a poté už jsme se začali seznamovat s prknem a zkoušeli si neopreny. Při první možné příležitosti jsme se spolubydlící Gabčou natěšeně vyrazily k oceánu. Ve chvíli, kdy jsme zabořily nohy do písku a zadívaly jsme se na oceán, zaplavil nás nepopsatelný příval radosti. Okamžitě z nás opadla veškerá únava po cestě.  Vydaly jsme se na procházku podél pláže, kde jsme narazily i na bar a začátek dovolené zahájily welcome drinkem. Vylehávání na lehátku s drinkem v ruce měl být ten moment, kdy jsme si měly vzít k srdci rady Péti o používání opalovacího krému. Doslova na vlastní kůži jsem se přesvědčila o tom, že i když se slunce schované za mraky tváří nevinně, je to pěkný zákeřňák :). První den plný dojmů jsme zakončili grilováním a už během poznávací večeře jsem pochopila, že se sešla fajn parta lidí, se kterou prožiju skvělý týden.

Hned následující den začaly lekce surfu pod vedením zkušených instruktorů – Víti a Špáti, které pokračovaly po dobu dalších tří následujících dnů. Kluci s námi měli úžasnou trpělivost a vše nám hezky vysvětlili. Jako začátečník jsem hned pochopila, že surfování je docela dřina, ale okamžitě mě to vtáhlo. Po lekcích jsme se většinou vydali schladit sluncem rozpálené tělo do bazénu v našem areálu. Protože jsme si vybrala balíček se cvičením jógy, před surfováním nebo po něm nás čekala jógová cvičení se skvělou Sísou, která vždy cviky přizpůsobila našemu aktuálnímu stavu. Po józe jsme vždycky odcházeli jako úplně noví lidé plní energie :).

Musím říci, že tým měl program promyšlený do posledního detailů, a to od surf kurzu, lekcí surfskatu přes přednášky, videocoaching, promítání filmů až po výlety. Pobyt tedy nebyl jen o surfování ve Francii. Vzali nás například do Hossegoru, kde nám ukázali úžasné zmrzlinářství s neuvěřitelným výběrem zmrzlin. Hezky jsme si užili večeři v mušlárně s výbornou sangrií a výhledem na přístav. Jen tak nezapomenu ani na pohled na dechberoucí západy slunce s lahví lahodného francouzského vína a samozřejmě nemohla chybět ani jagermaister party. O té se ale raději nebudu více rozepisovat, protože mám pocit, že jsme si z ní odnesla více modřin než ze samotného surfování 🙂 –  no na nudu rozhodně nebyl prostor :).

Přidávám ještě malý tip pro všechny milovníky kávy, kteří nemají dost energie, dokud jim kofein neprotéká žílami. Podobným závislákům na kofeinu jako jsem já, všemi deseti doporučuji návštěvu kavárny u kruháče, kde vám udělají nejen skvělou kávu, ale taky třeba křupavý toast s avokádem. A když už jsme u toho jídla, vedle kavárny se nachází fast food, kde dělají skvělé palačinky s nutellou.

Celý pobyt utekl jako voda, ve které jsme strávili tolik úžasných hodin. Musím říci, že pro mě byl naprostým balzámem pro duši. Umožnil mi odtrhnout se od reality a užívat si pohodu s partou příjemných lidí. Když píšu tyto řádky, je to druhý týden, co jsem zpět a z té skvělé energie a hezkých zážitků ze surfování ve Francii čerpám ještě teď.

Související články
Pokročilí surfaři míří na Lanzarote!

Představujeme horkou novinku tohoto podzimu, dva týdenní surfové kurzy pro pokročilé jezdce. Chci progres Lanzarote je surfový trénink, který jsme připravili s naším kamarádem, profesionálním surfařem a koučem řady úspěšných jezdců (i neméně úspěšných instruktorů Surf-Tripu) Gustavem Barretem. Chceš lepší vlny, delší jízdy i radikálnější zatáčky ještě letos? Čti dál!

číst více
Nakopni svůj progres, je tu surfování ve Španělsku!

Toto léto se na Surf-Tripu věnujeme skutečnému surfovému progresu! Pokud se mezi 20. a 30. červnem přihlásíš na klasické letní pobyty / ve Španělsku nebo dáš přednost zářijovým pobytům pro pokročilé, máme pro tebe dárek, který tvůj surfing posune o několik levelů, roků a surfařských kurzů dopředu! Protože není nic lepšího než se vidět na […]

číst více
Workshop surfová příprava
Workshop Surfová příprava vol. II

Léto se nezadržitelně blíží a pokud stále odkládáš přípravu na suchu před letní surfovačkou, jsme tu my, abychom ti pomohli tvůj trénink nakopnout! Po úspěšném únorovém workshopu s názvem SURFOVÁ PŘÍPRAVA chystáme v květnu pokračování. Tentokrát bude workshop jednodenní a plný cviků pro trénink MOBILITY, FLEXIBILITY, ROVNOVÁHY, SÍLY, IMPULSIVITY, KOORDINACE a VYTRVALOSTI. Čím dřív s cvičením […]

číst více

Newsletter

   


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli