Kam se díváš, tam jedeš!

Kam se díváš, tam jedeš!

Letos to je po třetí, co jsem vyrazil se Surf-tripem k oceánu a uvědomil si, že jsem nenapsal žádné shrnutí/hodnocení, které by třeba mohlo alespoň trochu pomoct lidem, kteří přemýšlí jako já tenkrát, zda jet či nejet.

Otázkou je, jak to teď pojmout. Možná to bude spíše osobní deník než soupis zážitků, kterých je mimochodem spousta!

První destinace byla Francie Hossegor, kam jsem měl vyrazit s kamarádkou, ale okolnosti byly pro, abych vyrazil sám. Díky bohu, že jsem se nebál a vyrazil jsem, protože se spustilo takové kolo osudu, o kterém jsem ani neměl páru.

Ve Francii (2019) jsem mimo jiné poznal Máru, který už je pro mne jak se říká „brother from another mother“. Poté jsme už spolu a každý s jedním malý batohem vyrazili na Lanzarote (2022), kde jsme poznali Fandu a Mílu. O Lanzarote bych mohl napsat sloh, protože co tam se potkalo za různé osudy lidí bylo až neskutečné. Celý pobyt byla jedna velká sranda, surfovačka a zase sranda.

Nicméně zpátky. Po Lanzarote jsme už věděli, že chceme dát další destinaci a minimálně na 3 týdny, jelikož týden a 14 dní už nám nestačilo. Vybrali jsme Srí Lanku a plán byl jasný – hned jak bude termín, zaplatíme zálohu a koupíme letenky, protože se pak už nedomluvíme a znáte to, pak se vždy najde x důvodů, proč se to nehodí a bla bla blaaa..
Takže jsme 24.12 odletěli na Srí Lanku v této sestavě – Mára, Fanda, Já, Míla a Káťa, která letos vyrazila poprvé na surf.

Jedno rozhodnutí vyrazit na surf a poznal jsem 3 krásné destinace, zamiloval se do surfování a hlavně poznal skvělé lidi, které už chci mít ve svém životě až do poslední vlny.

Pokud se mě někdo zeptá, která destinace byla nejlepší, neumím odpovědět. Ve Francii jsem dostal skvělé základy od instruktorů Špáti a Otíka, poznal Máru a další super lidi. Na Lanzarote jsem poznal další skvělé lidi, poznal surfovou legendu Pítrse, který nám s Terkou Olivovou připomněli po delší pauze základy a zažil týden, kde jsme se od probuzení do usnutí jenom smáli. A vlastně si taky nechal od surfaře vytetovat svojí první surfovou kérku v obytňáku hned na pláži po skončení lekce 😀

A Srí Lanka? Za mne ráj na zemi 😊 Opět 24/7 sranda, skvělé jídlo, počasí, lidi a hlavně skvělé podmínky pro další progress na surfu – pravidelně 2x denně ve vodě, super instruktoři a videocoaching byl základ pro náš první line-up a přechod na jiné prkno – DÍKY TRENÉRE!

 Každá destinace mi dala jiné zážitky, jiné základy v surfu a v neposlední řadě jiné přátelství.

Pokud se mě někdo zeptá, co mám nejraději na surfu, tak tady už umím odpovědět – přitahuje skvělé lidi. A samozřejmě čas strávený v oceánu včetně samotného surfu, u kterého jsem neustále musel pracovat se svojí hlavou a překonávat strach. Surf a život má za mě jedno společné: kam se díváš, tam jedeš. Takže až se vrátíš zpět na souš, snaž se nemyslet na blbosti a mysli na to, kde to pojede 😊

Surf-trip mi dal spousty krásných zážitků, splněných snů, ale především pravé přátelství, kterého si vážím ze všeho nejvíce. Víte proč? Použiji hlášku z mého nejoblíbenějšího filmu – štěstí je skutečné, pouze je-li sdíleno. Bez nich by to pro mne bylo pouze 20%, pokud vůbec.
Ale pravé přátelství by nebylo co k čemu, pokud by nám crew Surf-tripu nedala takové zázemí, jaké jsme vždy dostali. Sám bych je nenazval cestovkou, jejich přístupem si je dovolím nazvat surfovou rodinou. Surf přitahuje úžasné lidi a stejně úžasní lidé se o vás během pobytu starají a pomáhají vám nejen s vaším prvním barelem 😀

Díky moc surfová rodino, bez vás bych nezažil jedny z nejkrásnějších týdnů mého života!

Jirka (Rafan, Bratrstvo lebek, Mazáci only)


Newsletter

   


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli