Začátek léta ve Španělsku očima Tomáše

Začátek léta ve Španělsku očima Tomáše

Je ráno. Probouzím se. Podívám se z okna. Dnes vidím zcela jiný obraz, než na který jsem si poslední dobou zvykl. Kde to jsem? Kde je oceán a slunce, které se v něm každé ráno odráží? Jaký jsou dnes vůbec vlny? Nezapomněl jsem si včera nachystat surf a neoprén? Panikařím? Trochu. Znovu se rozhlédnu po místnosti a uvědomím si, že už jsem doma a tento sen pomalu skončil. Teď se musím pomalu vrátit do každodenní reality mého života. Chce se mi? Vůbec! Uvědomím-li si, jak úžasný byl poslední týden strávený na Surf Tripu ve Španělsku a že už skončil.

Celé toto dobrodružství začalo ve Vídni na letišti, kde jsem strávil noc z důvodu brzkého ranního letu do Španělska. Ihned po přistání v Santanderu mě vyzvedli kluci s dodávkou a odvezli do malé vesničky Langre, která se stala na příští týden mým domovem. A to doslova. Cestou z letiště jsem se dozvěděl spoustu historek z předchozích pobytů a pomalu jsem se začal stávat součástí této veliké rodiny.

Po příjezdu proběhlo rychlé ubytování formou odhození baťohu na postel a hurá do neoprénu a k moři. A ani ne hodinku od vystoupení z letadla jsem už byl na pláži se surfem a učil se chytat první vlny. Deficit spánku z noci strávené na letišti? Počká! Teď musím přece chytit příští vlnu. A tak po celém dni pádů do vody, pádlování a chytání dalších a dalších vln přišel večer a další, poslední překvapení – grilování a barbecue. Lepší načasování a závěr dne snad být už nemohl. Ranní výstup z letadla mi najednou připadal neskutečně dávno. Jak kdybych na tomto místě už byl minimálně měsíc. A on to byl teprve první den.

Další dny se nesly na podobné vlně ve stejně intenzivním tempu. Ranní free surf za východu slunce následovaly lekce s instruktory v moři nebo na souši. Ty byly velmi přínosné hlavně ke zlepšení techniky a dovedností spojených se surfingem. Nově získané podněty šly dále rozvíjet po lekcích individuálně, opět díky free surfu. A aby toho nebylo málo, celý pobyt byl dostatek lekcí ke cvičení jógy, kde jsem si vždy krásně protáhl celé tělo.

A tak jako každá vlna nakonec skončí na pobřeží i můj pobyt postupně dospěl ke svému zdárnému konci. Po absolvování testů na Covid a vyřízení všech potřebných dokumentů k návratu jsem se naposledy ohlédl za krásami této části Španělska a nastoupil do letadla. I přes ztíženou situaci skrze probíhající pandemii jsem si tento výlet nesmírně užil a cítil jsem se vždy bezpečně. A co dodat na závěr? Vždy se rád vrátím chytat stejně pozitivní vlny, jak tomu bylo letos.

 

Související články
Dos mojitos, por favor! Surf ve Španělsku

Tentokrát nám parádní report ze Španělska poslala Šárka Masárová, která kromě surfování stihla i Jägerparty, tradiční letní fiestu, party na lodi a několik mojit v Latas. My moc děkujeme a jdeme také na jedno! Hola amigos! Po super zkušenosti z mého prvního Surf-tripu v Hossegoru v létě 2021, jsem se rozhodla i letos vydat k […]

číst více
Pokročilí surfaři míří na Lanzarote!

Představujeme horkou novinku tohoto podzimu, dva týdenní surfové kurzy pro pokročilé jezdce. Chci progres Lanzarote je surfový trénink, který jsme připravili s naším kamarádem, profesionálním surfařem a koučem řady úspěšných jezdců (i neméně úspěšných instruktorů Surf-Tripu) Gustavem Barretem. Chceš lepší vlny, delší jízdy i radikálnější zatáčky ještě letos? Čti dál!

číst více
Magdy silvestrovské předsevzetí? Surf kurz!

Mé silvestrovské předsevzetí na nadcházející rok? Odjet surfovat, vydat se na surfařský kurz. Touhu po dobrodružství ještě umocnila pandemie koronaviru, která na nějaký čas znemožnila cestování, takže jsem na nic nečekala a cestu, která mě unese na vlně zážitků zrealizovala. Toužila jsem vyzkoušet něco nového, na chvíli uniknout od ruchu velkoměsta a vypnout, což se […]

číst více

Newsletter

   


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli