Dos mojitos, por favor! Surf ve Španělsku

Dos mojitos, por favor! Surf ve Španělsku

Tentokrát nám parádní report ze Španělska poslala Šárka Masárová, která kromě surfování stihla i Jägerparty, tradiční letní fiestu, party na lodi a několik mojit v Latas. My moc děkujeme a jdeme také na jedno!

Hola amigos!

Po super zkušenosti z mého prvního Surf-tripu v Hossegoru v létě 2021, jsem se rozhodla i letos vydat k oceánu, ale tentokrát na španělský venkov do Langre.

Několikahodinová noční cesta Praha – Vídeň – Santander, kdy jsem nezamhouřila oko ani na minutu, nebyl žádnej medík, ale jakmile jsme dorazili do krásnýho surf house v Langre, začala nezapomenutelná jízda.

První surfová lekce je před námi. Stojíme na pláži, pozorujeme oceán a Vítek nám začne pokládat otázky: “Tak kam byste šli surfovat? Je high tide nebo low tide? Co jsou to sandbanks? Víte, co je to current? A fouká nám onshore nebo offshore?” Většina z nás jen kouká a snaží se vymyslet odpověď. Trocha teorie na začátek je potřeba a pak už jdeme smočit neopreny. Snažíme se chytat vlny (spíš pěnu) a začíná přehlídka držkopádů.
Pádluješ, pádluješ a pádluješ. Pak se najednou postavíš, jedeš svojí první vlnu a na tenhle skvělej pocit už nikdy nezapomeneš.

Kromě surfových lekcí je nachystaná i surfskate lekce, videocoaching, přednáška o surfingu, výlety po okolí a mnoho dalšího. Program je během celého týdne opravdu promyšlený a nabitý, nicméně pokud by tahle skutečnost někoho třeba stresovala, program je zároveň i dobrovolný.

Jak už to tak na každém surf tripu bývá, nemohla chybět ani výborná grilovačka a následně legendární Jägerparty, kde ti jägervíly lejou bylinky snad přímo do krku. Ještě, že u oceánu nejsou kocoviny, že… Velkým překvapením však bylo, že jsme se ocitli i na boat party organizované místní surfařskou školou Latas, nebo na španělském bizárku s názvem Fiesta, který se bohužel nedá popsat, ten se musí zažít.

Velký obdiv patří celé crew, která se o nás starala ve dne v noci, a i tak si pořád drželi úsměv na tváři a skvělou náladu. Ono totiž celé to surfování není jenom o vlnách, ale i o lidech.

 

Jestli se chcete odreagovat, poznat nové lidi, naučit se něco nového a občas si taky pěkně propláchnout dutiny, rozhodně se vydejte k oceánu směr Langre.

A když vám takhle dvakrát zruší zpáteční let, není třeba se hroutit. Kupte si od Terky surfařský ponožky, který si můžete vzít i v zimě na ruce, a s chutí zůstaňte o pár dní navíc.
100% se to vyplatí, protože life is better when you surf!

Upozornění: Bacha, je to návykový a návrat do reality je krutej.

Související články
Surfskate půjčovna opět v provozu!

Je to tak, naše surfskate půjčovna na Letné je opět otevřena. Náhoda? Nemyslíme si! Na zimní kabát a huňaté ponožky je ještě čas, tak využij babí léto a vypiluj svoji jízdu na surfskatu k dokonalosti!

číst více
Pokročilí surfaři míří na Lanzarote!

Představujeme horkou novinku tohoto podzimu, dva týdenní surfové kurzy pro pokročilé jezdce. Chci progres Lanzarote je surfový trénink, který jsme připravili s naším kamarádem, profesionálním surfařem a koučem řady úspěšných jezdců (i neméně úspěšných instruktorů Surf-Tripu) Gustavem Barretem. Chceš lepší vlny, delší jízdy i radikálnější zatáčky ještě letos? Čti dál!

číst více
Nakopni svůj progres, je tu surfování ve Španělsku!

Toto léto se na Surf-Tripu věnujeme skutečnému surfovému progresu! Pokud se mezi 20. a 30. červnem přihlásíš na klasické letní pobyty / ve Španělsku nebo dáš přednost zářijovým pobytům pro pokročilé, máme pro tebe dárek, který tvůj surfing posune o několik levelů, roků a surfařských kurzů dopředu! Protože není nic lepšího než se vidět na […]

číst více

Newsletter

   


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli