I CESTA JE CÍL

I CESTA JE CÍL

Přesně před rokem to bylo poprvé, co k nám Ondra zavítal na Srí Lanku, a také poprvé, kdy vyzkoušel surfování, které si zamiloval. V létě se pak objevil ve Francii a ve Španělsku, kde zorganizoval nezapomenutelný turnaj v petanqu.

Tyto dny je Ondra opět na Srí Lance a dává si už kruté vlny. Což nám připomnělo, že jsme zapomněli zveřejnit jeho příspěvek, který napsal nám web o jeho prvním kontaktu se surfováním už před více jak rokem. Zveřejňujeme jej právě dnes a Ondrovi za něj moc děkujeme!

Cesta na Šrí Lanku ležela v mé hlavě už několik let a postupem času už mě nebavilo poslouchat zážitky svých kamarádů a lidí, které jsem potkával na svých cestách v zahraničí, ale i doma v České republice a chtěl jsem to konečně zažít na vlastní kůži :). Nebylo nad čím dumat, a tak jsem koupil letenku. Mým hlavním plánem bylo cestovat, šnorchlovat, poznat novou kulturu, místní kuchyni a až na posledním místě si vyzkoušet surfování. Proč je na posledním místě surf?

Snem každého malého klučiny, který začne na skejtu, posune se na sníh do prašanu, je, že si chce sjet i svoji první vlnu a tohle je přesně můj případ. Bohužel, po zdravotních problémech jsem věc trochu přehodnotil a myslel jsem si, že se k tomu už nejspíš nedostanu, a to se právě na Šrí Lance stalo:-)!! Celou dobu jsem poslouchal od svých přátel a znamých, kteří už surfovali, jak to není jednoduché a že je to hodně fyzicky náročné.

 

 

Před odletem jsem se dozvěděl, že pár mých kamarádu mělo stejný plán a budou ve stejném období pobývat na ostrově. Tak jsem je kontaktoval a odpověď od všech byla jasná. Potkáme se v S.K.Town, je to na jihu ostrova, 4km od města Matara. O S.K.Town jsem slyšel poprvé před třemi roky z vyprávění mých kamarádů, kteří strávili několik dní a moc si to tu pochvalovali. Všem jsem s radostí odepsal, že se tam potkáme:). Po příletu do Colomba jsem si prodloužil víza a co nejrychleji jsem se chtěl dostat na jih. Všechno šlo podle plánu, po čtyřech hodinách jsem dostal víza na 3 měsíce, stihl jsem vlak do Matary a za tmy jsem tuktukem dorazil do S.K.Town. Moji přátele už mě očekávali,

Po jejich vřelém přijetí jsem se seznámil s Lenkou. Domluvili jsme se na ubytování a pak už rychle na kutě. Během dvou dní aklimatizace jsem stihl poznat spoustu skvělých lidí, krásné, nově vybudované zázemí Surf-tripu a lehce také komunitu místních lidí. Druhý den ráno jsem u snídaně potkal Lenku, po krátké debatě jsem si u ní domluvil svoji první lekci. Byl jsem moc rád, ale zároveň jsem nechtěl popustit uzdu svým emocím. V tento moment, aniž bych si to uvědomil, tak začal můj Surf-trip :-).

 

 

První lekce s Lenkou dopadla skvěle. Zjistil jsem, že jsem v dobrých rukách a na správném místě, kde si mohu plnit svůj klukovký sen. Druhou lekci jsem měl s Terkou. Mezi tím jsem piloval surfing ve vlnách sám a uvědomil jsem si, kolik mi ty dvě lekce s Lenkou a Terkou daly. Po pěti dnech se ozvalo mé tělo, tedy spíše žebra a já si vzpomněl na své kamarády:). Na deset dní jsem prkno odložil a začal jsem cestovat, Surf-trip nabízí spoustu výletů. Já jsem jich absolvoval hned několik, třeba výlet do národního parku Udawalawe, na hadí farmu, šnorchlování s Karetama obrovskýma a taky spoutu výletů po okolí. K surfování jsem se asi po dvou týdnech vrátil a zakončil jsem tím svůj šestitýdenní výlet na Šrí Lance, teda vlastně v Surf-tripu:-)!! Domů jsem se vrátil šťastný a plný zážitků.

Rád bych v první řadě poděkoval všem lidem, kteří mají tenhle projekt na starosti (Otmarovi, Lence, Bazovi, Terce atd.) a Jirkovi se Zuzkou za jejich výborné snídaně! Na viděnou a za rok na Šrí Lance. Pro koho je rok dlouhá doba, tak v srpnu ve Španělsku:-)!

 

 

P.S. I cesta může být cíl….

Související články
Pokročilí surfaři míří na Lanzarote!

Představujeme horkou novinku tohoto podzimu, dva týdenní surfové kurzy pro pokročilé jezdce. Chci progres Lanzarote je surfový trénink, který jsme připravili s naším kamarádem, profesionálním surfařem a koučem řady úspěšných jezdců (i neméně úspěšných instruktorů Surf-Tripu) Gustavem Barretem. Chceš lepší vlny, delší jízdy i radikálnější zatáčky ještě letos? Čti dál!

číst více
Magdy silvestrovské předsevzetí? Surf kurz!

Mé silvestrovské předsevzetí na nadcházející rok? Odjet surfovat, vydat se na surfařský kurz. Touhu po dobrodružství ještě umocnila pandemie koronaviru, která na nějaký čas znemožnila cestování, takže jsem na nic nečekala a cestu, která mě unese na vlně zážitků zrealizovala. Toužila jsem vyzkoušet něco nového, na chvíli uniknout od ruchu velkoměsta a vypnout, což se […]

číst více
Nakopni svůj progres, je tu surfování ve Španělsku!

Toto léto se na Surf-Tripu věnujeme skutečnému surfovému progresu! Pokud se mezi 20. a 30. červnem přihlásíš na klasické letní pobyty / ve Španělsku nebo dáš přednost zářijovým pobytům pro pokročilé, máme pro tebe dárek, který tvůj surfing posune o několik levelů, roků a surfařských kurzů dopředu! Protože není nic lepšího než se vidět na […]

číst více

Newsletter

   


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli