Jak pořídit tu nejlepší surfovou fotku (z pláže)?

Jak pořídit tu nejlepší surfovou fotku (z pláže)?

Oslovili jsme dva legendární české surfaře Martina SlateraMácu Fenninga, aby s námi na Lanzarote připravili návod pro získání skvělé surfové fotografie. Po náročném dni vznikl následující přehled praktických tipů. Když se jimi budeš řídit, přivezeš si z letošního výletu k oceánu fotku, kterou ti bude závidět nejedna influencerka!

Výběr správné desky

Při výběru surfu je důležité zvolit správnou délku a šířku, ideálně tak, jako to udělali naši figuranti. Delší surf k delšímu, kratší ke kratšímu, širší k širšímu, užší k hubenějšímu. Nefoť se s úplně krátkým surfem, které si půjčíš od místních téměř profíků, a stejně tak nedoporučujeme přílišné pózování se začátečnickými deskami z Decatlonu.

Barva

Vyhýbej se příliš barevným surfům! Kamarádům v Čechách můžeš o svém surfování namluvit cokoliv, na pláži si ale lidé barevný surf dobře zapamatují a ve vodě tě díky němu vždy poznají. Těžko jim pak namluvíš, že ten surfař, co radikálně jezdil ty největší vlny, jsi vlastně ty. Pro tento případ je nejlepší zvolit černý neopren a bílé prkno. Jen tak se totiž můžete vydávat téměř za kohokoliv. Ano, zde se naši figuranti trochu sekli. Na druhé straně šli po focení domů a ne do vody.

Pozadí

To, co se odehrává za tebou je více než důležité. Nejedna surfová fotografie už musela být smazána kvůli krasavicím „nahoře bez“ nebo naopak kvůli polonahým povalečům „všude s“.

 

Postoj

Bacha, na postoji si dej opravdu záležet! Jestli nechceš před objektivem vystavovat celou svou postavu, schovej se za surf a na fotografii ukaž jen vykukující obličejík. Pokud jsi po večírku, zvolte tzv. havajský styl, kdy se o surf ležérně opřeš. Dělá-li ti problém stát rovně, foť se za chůze. Nezvládneš-li ani to, nefoť se vůbec a počkej na příští den nebo na další dovolenou.

Břicho

Mnoho surfařů si všimlo, že jim neopren zvýrazňuje bříško. Pokud svoje bříško ukazovat nechceš, je pro tebe focení se surfem na pláži skvělou volbou! Za surfovou desku schováš cokoliv. A v případě nouze si můžeš vzít ještě jednu desku k tomu.

 

Akce

Na písku se akční fotky se surfem vytváří obtížně. Například oblíbené skákací fotky skupin lidí či jednotlivců nejsou se surfem příliš realizovatelné. Za nejlepší akci proto považujeme „zasněný pohled do dáli“, popřípadě ukazování na cokoliv, ideálně na vodu aka „hodnotíme dnešní podmínky“. Základním požadavkem je přirozenost. Pokud přirozeně ukazovat neumíš, nedělej na fotce raději vůbec nic.

Igelitka

Jestli s sebou na focení potřebuješ nosit nějaké rekvizity, vždy je ulož tak, jako náš figurant Mára, do batůžku na zádech. Sladění baťůžku a neoprenu se Márovi povedlo, co říkáš?

 

Sponzoři

Plánuješ-li kariéru profesionálního surfaře, uč se, tak jako Mára hned na začátku, ukazovat na kameru loga sponzorů. Nemáš-li loga sponzorů, můžeš začít trénovat třeba s nálepkou Surf-Trip. Správně, Máro!

Spolufotící se osoba

Vždy je dobré přizvat na fotku někoho, o kom si myslíš, že vedle něj vyniknou všechny tvoje přednosti. Zajímavé je, že naši figuranti se zvolili navzájem.

Radikální řešení

Pokud dojdeš při focení ke zjištění, že to spolufotící se osobě sluší víc než tobě, vrať se k radikální akci „ukazuji směrem k vodě“, popřípadě “zasněně ukazuji směrem k vodě“ a zakryj bývalému kamarádovi obličej. Chceš-li ho zakrýt celého, použij surf nebo ho na fotku vůbec nezvi.

 

Moc děkujeme našim figurantům a těšíme se na tvoje fotky! Nejbližší příležitost máš už za pár týdnů ve Francii a nebo potom ve Španělsku.

Měj se parádně a … řekni sýýr!

Související články
Na Surf-Trip párty nebude chybět DJ Akvamen!

K 15. narozeninám Surf-Tripu zahraje na mejdanu legendární DJ Akvamen. V rozhovoru zavpomínal na divoké mejdany ve Francii i na surfování s Ianem Walshem.

číst více
Workshop surfová příprava
Workshop Surfová příprava vol. II

Léto se nezadržitelně blíží a pokud stále odkládáš přípravu na suchu před letní surfovačkou, jsme tu my, abychom ti pomohli tvůj trénink nakopnout! Po úspěšném únorovém workshopu s názvem SURFOVÁ PŘÍPRAVA chystáme v květnu pokračování. Tentokrát bude workshop jednodenní a plný cviků pro trénink MOBILITY, FLEXIBILITY, ROVNOVÁHY, SÍLY, IMPULSIVITY, KOORDINACE a VYTRVALOSTI. Čím dřív s cvičením […]

číst více
Výběr letního pobytu snadno a rychle

Chceš letní dovolenou věnovat surfingu? Koukáš na nabídku našich letních pobytů a nevíš si rady, která destinace je pro tebe ta pravá? Zajímá tě, kolik bude letos stát tvoje oblíbené víno ve Francii? Tak to poslední nevíme a na odpověď si musíme ještě chvíli počkat, ale s výběrem pobytu rádi pomůžeme hned teď. Začátečníci Se […]

číst více

Newsletter

   


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli